гумите-ни-всесезонни

Запознайте се по-отблизо с най-опасните автомобилни гуми втора употреба

Един от най-големите врагове на безопасността е именно неподходящият чифт гуми втора употреба за вашия автомобил. Много често дори собственици на луксозни коли предпочитат да икономисат от качествено обуване на своя лъскав автомобил, монтирайки гуми втора ръка, които по никакъв начин не пасват на изискванията за конкретната кола. Всеки автомобилен производител препоръчва конкретен тип гуми втора употреба за своите модели. Точно поради тази причина и каучуковата стока бива характеризирана с индекси, като например товарен и скоростен.гумите-ни-всесезонни

Друг важен фактор за опасността на автомобила са некоректните търговци, които много често продават некачествени гуми втора ръка. Може да бъдете сигурни, че нещо не е наред, когато върху гумата втора употреба е изтрита част от маркировките. Задължително за всеки производител е при реализирането на некачествена стока той да я обозначи с дълготраен индекс, уточняващ натоварването, за което тя е подходяща.

Много често търговците лъжат своите потребители, че всяка гума втора употреба е всесезонна, но в действителност това е една от най-често срещаната неистина, на която в никакъв случай не бива да се връзвате. Друга лъжа, която бихте могли да срещнете, е свързана с факта, че всесезонни гуми втора ръка не съществуват. Това не е никак вярно и сега ще ви обясим защо. Разбира се, че на родния пазар съществуват множество високотехнологични и качествени гуми втора ръка, които са пригодени за всички сезони и са специално разработени със състав, намиращ се в няколко различни части на протекторната рисунка. Вземайки предвид условията на експлоатация на тези гуми втора употреба, сред които са климатични особености, тип автомобил и пробег, например, става ясно, че те са много подходящи за една част от клиентите на гуми втора ръка на българския пазар.