Промяна в правилата: От какво се нуждае домът ви, за да е чист през зимата

Някои сезони имат своите изисквания, които отлично се съчетават с обичайните ви задължения

Стремежът да поддържаме дома си в изрядно състояние не винаги е постижим. За щастие има хора, които не изпадат в крайности и не си създават сериозни тревоги, когато не успеят да впишат в графика всички предвидени задължения. Това наистина е невъзможно, особено в днешно време, когато всеки от нас има множество паралелни ангажименти, а семействата с деца са допълнително натоварени покрай грижата за тях.

Да бъде жилището ни комфортно и приятно обаче, това все пак има своите конкретни изисквания. Ето защо за предпочитане е да се доверите на професионалисти за услугата почистване на дома. Решение, което дългосрочно във времето, ще се окаже не само разумно, но и благоприятно по отношение на бюджета ви. Може да спестите през зимата от препарати, да правите сладки за празниците, вместо да обикаляте стаите с прахосмукачката, да останете повече часове в офиса, с което да постигнете по-високо заплащане и т.н.

Ето от какво още се нуждае апартамента ви, за да се радвате на чистота в помещенията:

Плътна и стабилна изтривалка

Ако топлите месеци позволяват тя да бъде просто една декорация пред входната врата, лютият сезон променя правилата. Убедете се, че изтривалката е плътна и стабилна, така че да не се мести при всеки опит да почистите мокрите си и кални обувки.

Честото й замърсяване означава, че сте се опазили от ежедневно търкане на пода в антрето. Просто я подменяйте и имайте резервни варианти, за да я заместите веднага.

Отделна закачалка или сушилник

В коридора може да окачите специално приспособление, на което да поставяте якета, шапки или ръкавици, особено когато те са мокри. Тази роля може да играе и обикновен сушилник за дрехи, стига пространството да ви предоставя такава възможност.

Не забравяйте да предвидите място и за чадърите, които често се налага да използваме през дъждовните дни.

Подготовка за забавлението

Когато има сняг, изживяването е максимално интригуващо за децата. Няма как да ги ограничите в това забавление, а и не е необходимо да го правите. Само се подгответе за приключението навън, след което ще се завърнете в съвсем различен вид.

Поставете столче или пейка в антрето, където детето ще може да седне, за да се преобуе и преоблече набързо. Това ви гарантира запазване на периметъра чист и сух.

Обувките е добре да ги изтъркате с мокра кърпичка, защото по тях ще се е наслоила солта от улиците, което ще стане причина за тяхното увреждане.

 

Игра на дама с мини килими

Може би изпълнението няма да е идентично, но дори да не обичате килимите, снабдете се с няколко малки модела, за да ги поставите в зоните, където постоянно се преминава с обувки. Бъдете сигурни, че изтупването и изпирането им е далеч по-лесна задача, отколкото да полагате непрекъснати усилия да отстранявате кал, прах и мръсотия из целия дом.

Ако търсите опитни специалисти в областта на почистването – посетете сайта на Рефлекс М.