кухня

Имат ли значение размерите на кухненските шкафове

Кухнята се състои от два типа шкафове, независимо от това дали е стандартна, модулна, по поръчка или тип островна. Долни, горни шкафове, гръб за кухня както и термо плот са акцентите и детайлите, с които се сблъскват потребители, на които им предстои ремонт. Безспорно най-честите трудности, които възникват с предстоящите дейности е да се вземат предвид размерите на кухненските шкафове, тъй като от тях зависи не само как ще се аранжира пространството, но и до каква степен ще бъде създадено удобство при извършване на ежедневните дейности в зоната.

Стандартни размери при шкафовете за кухни

Кухненски шкафове размери си имат някакви стандарти и това се налага не само от факта, че има уреди, които следва да бъдат вградени, но същевременно  с това и балансираното оформление, с което ще трябва да се справим. Общата концепция е да има синхрон между долните и горните шкафове и да се спазва една линия, която да е напълно дизайнерски издържана. Масовите и още известни като стандартни шкафове за кухня от долен ред са с широчина 60 сантиметра. Този стандарт се въвежда именно от факта, че повечето съдомиялни машини, които са с монтаж за вграждане идеално пасват в такъв тип шкаф. Идеята е да се запази хармонията и кухненската мебел да бъде подредена и организирана, което от своя страна да ѝ предаде изтънчен и моден облик.Кухненски шкафове

Друг стандартен размер при шкафовете от долен ред са вариантите, които са с чекмедже. Тук ширината достига 40 сантиметра и този размер е още едно от балансираните решения, които придават на кухненската мебел особен чар и изискан стил. Многообразие от цветни решения както и такива в различни размери се предлагат от арена. В каталога от модулни системи ще откриете:

  • Долни шкафове със стандартни размери широки 60 сантиметра;
  • Долни шкафове за вграждане;
  • Долни шкафове с ширина 40 сантиметра с чекмеджета;
  • Горни шкафове;
  • Ъглови етажерки и много други.