нов матрак

Има ли начин да подобрите комфорта в спалната зона

Скованост, умора и главоболие… Ако това те мъчи всяка сутрин то явно е настъпил момента за си купиш нов матрак. Тайната на здравословната почивка в повечето случаи се дължи на това какви продукти са използвани за да се оформи красива и комфортна спална зона. И тъй като цялото напрежение и тежест се поема именно от матрака то очевидно е, че подбора е нужно да бъде с висока взискателност. Ще разкрием в днешната публикация кои са основните особености, на които да акцентирате при подбор на качествен нов спален продукт, а идеята е евентуалните грешки да бъдат сведени до минимум.

Списък с изисквания към зоната за сън

Да е уютно, да е приятно и естетично, а освен това да е уникално удобно. Ето това търсим, когато изискваме от своя спален кът да подобри съня и възстановяването на тялото ни. За да улесним избора ви ще споделим, че наистина е от изключителна важност да бъдете взискателни към новия матрак, в който смятате да инвестирате. Само така ще имате на разположение перспективна предпоставка за спокойни и сладки сънища.

Сред набора от критерии, на които задължително трябва да отговаря новия ви спален продукт са:

  • Ергономичност. Всяко тяло си има своите особености и когато матрака е ергономичен то това идва да покаже, че наистина се търси нежност и следване на всяка една извивка;
  • Перфектен комфорт. Все повече модели се произвеждат с подсилени зони в седем ключови точки, които гарантират не само удобство, но и гарантират стабилност на тялото при натиск;
  • Идеална вентилация. Чувството за влага в леглото е особено неприятно, а целта на новия матрак е да гарантира оптимален комфорт и здравословна среда. Вложените материи е добре да бъдат оптимално проветриви и да осигуряват естествена циркулация на въздуха.

Това са три особено значими критерии, които биха могли да предоставят спокойна и пълноценна почивка, здравословна и комфортна среда за сън.

Избор на твърдост според твоите нужди

матракОще един специфичен детайл, на който е необходимо да се обърне специално внимание. Всеки модел матрак се отличава със своята уникална структура. Това му придава повече мекота или твърдост. Интересът на клиентите се определя от персоналните нужди на тялото така, че е въпрос на индивидуална преценка дали един или друг вариант би бил наистина подходящ за вас.

Три типа твърдост се предлагат, а това означава, че когато сте поставени пред взимане на окончателно решение освен останалите критерии за подбор на нов матрак е необходимо да се фокусирате и върху степента на опора, стабилност и мекота, които продукта би могъл да ви осигури. Най-общо можете да избирате измежду:

  • Висока твърдост. Известни са още като ортопедични. Предназначени са за хора, които са по-сериозно телесно тегло, за лица страдащи от проблеми с опорно-двигателната система. Отличителни белези на този тип изделия е тяхната износоустойчивост;
  • Средна твърдост. Стандартни или още популярни като универсални модели. Те са много търсени, тъй като гарантират оптимално удобство независимо дали предпочитате са спите на по-меко или твърдо легло;
  • Максимално меки. Практиката показва, че това са матраците, които са изработени от висококачествени еластични материали. Те успяват да предоставят максимален комфорт на тялото като следват всяка негова извивка.

Съобразете избора на твърдост с персоналните качества и телосложението си, защото от това зависи до колко ще останете удовлетворени от удобството, което матрака ви предоставя.

Цени

Вложете определена сума пари разумно и отговорно. Става въпрос за личното ви удобство и здравословен сън. Цената за качествените и с оптимално дълъг срок на използване матраци не е от най-ниските, но е решаващо да се избере такъв тип решение, което наистина може да ни гарантира уют, комфорт и приятни мигове.

За всеки тип тяло и за всеки джоб от борса за спални продукти Брава имат идеално решение и за вас. Изберете това, което напълно да удовлетвори вашите нужди и очаквания.