машини за опаковане

Защо бизнеса ви се нуждае от подходящите машини за опаковане на стоки

Опаковката е изключително важна за предпазването на стоките и продуктите от нараняване и транспортни дефекти. Независимо от това дали става въпрос  за стоки от първа необходимост или пък такива, които са свързани с чести, метални детайли, мебели и много други изискват много добро опаковане.  Освен да се използват точните опаковъчни материали като кашони, палети, торби, чували и други е важно самите опаковки да бъдат качествено запечатани с цел да не се разпръснат в транспортното средство отделните пакети. Днес ще ви запознаем с едни от най-използваните машини за опаковане, които намират доста широко приложение в много търговски обекти, фабрики за производство на храни и други стоки, както куриерски фирми и много други.

За какво се използват  машини за опаковане

Онлайн решенията, с които днес ни запознават от магазин Ташев Галвинг наистина са доста многообразни. В секцията машини за опаковане ще откриете както съвсем елементарни ръчни изделия така и по-сложни уреди, с които се извършва чембероване, затваряне и здраво опаковане на всякакви малки  и големи стоки. Опаковката може да бъде различна и в зависимост от нейния материал е логично да се избере съответната опаковъчна машина или инструмент.

За хартия и найлонови пликове се ползват различни лепящи ленти, които се нанасят с ръчна лепачка. Опаковането на няколко кашона върху палет се извършва със стреч фолио върху палет, а за да е още по-сигурно и надеждно транспортирането се поставя и чембер лента, която не позволява разместване и увреждане на товара. Имайте предвид, че всичко това се извършва с помощта на специална машина, което на практика цели да спести време и усилия на хората, които за заети с тази дейност.

Дори ръчните инструменти за тиксо са сред най-предпочитаните и доста подобряващи бързината при работа. Те са високопроизводителни решения, тъй като много точно и прецизно поставят лепящата лента там където има нужда от нея. Те са толкова функционални, че буквално за секунди лепят и отрязват тиксото за да се получи една добре опакована стока, която е готова да замине към своя притежател.

Най-популярните машини за опаковане

Ташев Галвинг разполага с пълна селекция от висококачествени помощници и за вашия бизнес. Сред най-популярните са:

  • Машини за термосвивавемо фолио

Тяхната роля е да поставят защитно фолио върху кашон или пакет с цел да намалят риска от разпадане на първоначалната опаковка. При тези машини се използва нагревател, който спомага за това фолиото буквално да приеме формата на стоката. Използват те такива машини в различни индустрии като хранително вкусовата, при които на тарелки се поставят бурканчета или кенове, които за устойчивост се опаковат допълнително в термосвиваемо фолио;Машина за чембероване пневматична

  • Машини за чембероване

Това са инструменти, които могат да бъдат както с ръчно настройване така и електрически. В зависимост от това какъв  е вида на чембера се прилага и съответната машина за опаковане. Цели се здраво стягане на няколко опаковки върху палет, което предотвратява при транспортирате да има инциденти. Могат да бъдат използвани метални чембери или здрави пластмасови, но задължително е да се поставят със специалната машина за по-голяма сигурност. Удобни са пневматичните машини за чембероване, които осигуряват обтягане, срязване и стабилно закрепване на стоките, които се опаковат върху палет, независимо от размера и теглото;

  • Лепачки

Това са така наречените машини за тиксо. Те са много удобни ръчни инструменти, които правят опаковането на всякакви стоки лесно и удобно. Най-често се използват при направата на картонени опаковки като кашони, залепване на хартиени пликове, полиетиленови опаковки и много други. Прецизно и бързо опаковането се превръща в детска игра, а за един магазин с много поръчки това определено е от значение.

Много различни видове машини за опаковане можете да откриете в каталога на Ташев Галвинг. За да улесните дейността си и направите работата по-производителна изберете подходящата още сега.