ксенон крушки

Какви са основните преимущества на ксенон лампите пред обикновените авто осветителни системи?

Честа практика сред собствениците на автомобили е да търсят по-добро решение в подобряването на осветителната система на колата си. именно поради това подмяната на обикновени крушки с ксенонови се сита за едно нормално явление, което обаче изисква предварителна подготовка и познаване на материята. Преди да направите такава тунинг трансформация е добре да се запознаете с основните предимства и недостатъци на едните и другите лампи. Ясно е, че при обикновените не можете да разчитате на кой знае каква светлина. Много шофьори споделят, че ползват обикновените крушки заради ниската им цена, но пък умората, която получават при продължително нощно шофиране определено се счита за един от най-големия недостатък. Спецификата на работа на обикновените лампи и тяхната достъпност се характеризират с висок разход на енергия и кратък живот. Ето ги и основните причини за подмяната на обикновената с ксенонова лампа. Причисляването на ксеноновите лампи към тунинг осветителните системи никак не е случайно. Оказва се, че това са изключително атрактивни аксесоари, които имат двустранни предимства. По отношение на това да предизвикат една доста добра трансформация за возилото и да подобрят негова визия те са удивително и наистина предпочитано средство. Погледа на колата става по-изразителен и наистина впечатляващ.ксенон лампи

Не бива обаче да пренебрегваме и чисто функционалните и практични преимущества на ксеноновите лампи. През последните години те станаха много предпочитани, тъй като се отличават с високата си издръжливост. Ксенона за да свети не ползва нагреваема жичка, а е съвкупност от химични елементи, които създават сияние. Използва минимално количество енергия и това, по което успява да бие останалите средства за осветление е именно издръжливостта и продължителния ѝ живот. Шофьорите обожават ксеноновите лампи. Причините за това, че създават много добра видимост, тъй като излъчваната от ксенон лампите светлина е много близа до дневната. Така дори при продължително нощно шофиране очите не изпитват умора и напрежение.

За да не сме толкова положително настроени към този тип осветителна автомобилна система ще изтъкнем и един от недостатъците им. Това наистина е цената, тъй като все още има модели за конкретни марки и модели превозни средства, които са доста скъпи. Но пък ако си направите равносметка на направените разходи за покупка на обикновени крушки то определено ще се уверите, че по ценови показатели ксенон лампите са доста по-изгодни като решение. Монтирането на тези иновативни системи е препоръчително да се направи в сервиз, но ако имате технически умения и не ви се харчат излишни пари за майстори то и сами след като следвате инструкциите можете да инсталирате ксенон лампите.