килими

Необходимо ли е периодично професионално пране на меките подови настилки

Почистването на твърди подови настилки като гранитогрес, камък, теракот, мозайка и други не изискват кой знае какви усилия, тъй като могат да се третират с различни препарати и машини. Но не така стоят нещата с типа меки подове, които са декорирани с мокети и килими. Грижата за тях следва да бъде на много високо ниво предвид спецификацията им и това, че са изработени от материали, изискващи специално отношение. Не винаги сами бихме могли да се справим със ситуацията и точно поради това е водещо да се фокусираме върху онези услуги, които да ни гарантират отличен резултат. С професионалните компетентности на екипа на euroclear.bg сега можете да разчитате на една наистина ефективна и отговорна услуга, която да върне блясъка на меките подови настилки в дома или търговските ви зони.

Специфика на услугата

Това, че става въпрос за поддръжка на под, който има своите особености е показателно, че трябва да се подходи разумно и отговорно. Затова третирането с битова прахосмукачка не е вариант за дълбочинно и качествено почистване. Имайте предвид, че ще постигнете само повърхностно отстраняване на замърсяванията и именно поради това в даден момент сами ще изпитате необходимостта от това да използвате професионална услуга.

Условията, при които се провежда професионалното чистене на меките подови настилки се фокусират върху:

 • Извличане в дълбочина на мръсотията и замърсяванията;
 • Третиране ръчно на петна и упорито замърсяване;
 • Използване на препарати, които са максимално щадящи към текстилните материи;
 • Машинно пране на меките настилки;
 • Дезинфекция с гореща пара;
 • Подсушаване и ароматизиране.

Целите са поставени и за да бъдат коректно изпълнени безспорно е необходимо да се фокусирате върху наемането на коректна фирма, която отговорно да приложи услугите си и да осигури търсения ефект.

Защо е необходимо периодично пране на меките подови настилки

пране на килими Причините за периодичното прилагане на професионално пране на килими и мокети никак не са малко. На първо място имайте предвид, че става въпрос за осигуряването на една здравословна среда, в която да живеете и работите. Един от основните проблеми на меките настилки е това, че задържат много прах, алергени и микроорганизми, които оказват пагубно въздействие върху човешкото здраве.

Потребността от пране на килимите и мокетите в зависимост от интензитета на натоварването им се дефинира като:

 • Осигуряване на отлични условия;
 • Освежаване на цветовете;
 • Премахване на засъхнали петна;
 • Обезпаразитяване и дезинфекция;
 • Дълбочинно почистване на материите.

Напълно логично е да се възползвате от такива услуги, тъй като с тяхна помощ мокета и килимите ще бъдат чисти и блестящи. Подробна информация можете да откриете на euroclear.bg.