5 от най-добрите съвети за “промяна на дизайна ви“

Отдавна мечтаете да ремонтирате вашето жилище, но не знаете от къде да започнете и дали ще се справите с тази не лека задача. Не се притеснявайте всяко начало е трудно, но това не трябва да е причина да се отказвате от желанието да се сдобиете с мечтания дом. Без значение дали ще обзавеждате нов дом, ще ремонтирате стария или просто търсите вдъхновение, за да освежите дома си, в тази статия заедно с дизайнера Антония Саранеделчева от студио за интериорен дизайн Моми Студио ще ви представим 5 от най-добрите съвети за “промяна на дизайна ви“.

 

Определете вашия стил

Как искате да усетите пространството? Предпочитате по-уютни и комфортни мебели и аксесоари или сте фен на по-модерните и функционални такива? Влечат ли ви определени цветове или шарки? Важно е да сте наясно с това какво искате, за да може да определите подходящия за вас стил. Ако сте фен на новите и модерни неща, обичате изчистения дизайн и неутралните цветове тогава заложете на съвременен или скандинавски стил. В случай, че обичате нежните пастелни цветове, виндидж мебелите и флоралните мотиви тогава заложете на интериорен дизайн в Шаби Шик стил. Всичко зависи от вас и вашето усещане за мечтания ви дом.

 

Разберете какво не ви харесва

Много по-лесно е когато хората могат ясно да определят какво не им харесва в даден дизайн. Така например, когато даден цвят, мебел или стил не ви харесват няма защо да правите компромис със себе си и просто го изключвате от интериора на вашия дом. Важно е новият ви дом да създава усещане за спокойствие и уют.

 

Изградете проекта на вашия интериор около пространството ви

Най-добрият вариант е да потърсите помощ от професионалист, който да изготви 3d визуализация на вашето пространство заедно с желания интериорен дизайн. Така не само ще се материализират вашите идеи, но и ще избегнете много главоболия на късен етап. Доста често хората избират мебели, които са твърде големи или пък твърде малки за пространството в своя дом. Изключително важно е да съобразите всяка мебел с големината на вашия имот, така че да запазите баланса. За това в по-големите стаи помислете за създаване на зони за различни дейности като например трапезария, тв кът, работно място с бюро или маса за проекти или игри.

Запомнете, че пропорцията и мащабът са ключови за всеки интериорен дизайн.

 

Изберете цветовете на вашия дом

Изборът на цветовете латекс е едно от най-важните и рентабилни решения, които можете да направите. Правилният избор на бои хармонично свързва пространствата. Мислете за вашия дом като едно цяло, а не като за отделни стаи. Също така е важно да обърнете внимание и на това как различните цветове влияния на настроенията ни. Някой цветове карат хората да се чувстват щастливи, спокойни или дори развълнувани. За това изпробвайте различни цветове боя върху стените си като най-добре е да ги наблюдавате на естествена светлина сутрин или вечер.

 

Започнете от пода

Хората често се колебаят от къде да запознат своя ремонт. Най-добрият вариант е да започнете от пода, като решите каква ще бъде настилката. Вие решавате дали искате естествен паркет, теракот, мрамор, гранит, мокет или красив килим, но е важно да знаете, че ако искате хармоничен интериорен дизайн, техния цвят ще окаже влияние при избора на останалите цветове и нюанси в дома ви.