remont-u-doma

Опасните капани, които ни дебнат при ремонт у дома

Възможни са всякакви гафове, но някои зависят изцяло от нашата преценка и навременна реакция

Ако ни предстои ремонт, трябва да имаме предвид и някои опасни капани, които можем сами да си заложим. Възможни са всякакви гафове, но някои зависят изцяло от нашата преценка и навременна реакция.

Ето как бихме могли да ги избегнем:

  1. Професионални фирми

Трябва да се постараем и да се снабдим с точните контакти на професионалните фирми, които ще са ни нужни. Не можем да пропуснем например строителна бригада кърти, чисти и извозва. Подобно неглижиране би ни коствало много средства, загубено време и пропилени напразно нерви. Никой не би желал да запомни ремонти си с такива неприятни емоции.

  1. Неправилно разчетен бюджет

Грешка, която ще ни въвлече в допълнително усложнена ситуация. Бюджетът винаги трябва да е пресметнат, така че не само да стигне, но и да остане. Разбира се, това е висше умение, но поне може да го увеличите двойно след като приключите с разчетите. Само така може да сте сигурни, че ще се впишете в заложената рамка.

  1. Лош проект

Вие може да имате много идеи и всички те да са прекрасни, но да не пасват на вашето жилище. Лошият проект понякога се оказва престъпление спрямо имота, а крупната инвестиция се превръща в пълна катастрофа. Бъдете внимателни, когато планирате промените, без да имате необходимата квалификация. Ако не се чувствате подготвени, поне се доверете на съветите на приятели.

  1. Създаване на опасности за околните

Не позволявайте да се стига до инциденти, които се дължат на вашата безразсъдност и липсата ви на респект от общинските наредби. Правилата са си правила. Затова когато сте предупредени, че трябва да опазите околните, спазете изискването. Едва ли ще ви струва толкова да оградите с ленти или да сложите дежурни край обекти, които да отклоняват пешеходците.

  1. Шумни дейности

Те също са регламентирани според закона и е излишно да си правите експерименти. Може би съседите ви са добронамерени, но някои от тях ще се разгневят, ако не могат да си приспят детето заради къртенето, което се чува като тътен от вашия дом. Други пък може да са били нощна смяна и ще държат на своите часове за почивка. Не създавайте поводи за дрязги и не си разваляйте отношенията.

  1. Не замърсявайте

Етажните площадки, входът и околоблоковото пространство трябва да бъдат почистени и да бъдат върнати в състоянието, в което са били, преди да започнете с ремонта си. Така не само ще зарадвате околните си, но и ще бъдете отличен пример за тях.