3 характеристики на притежателите на златни колиета

Носенето на накити е толкова стара традиция, та трудно бихме могли да проследим от кога точно датира тя. Всички ние, и тези преди нас, са доказали любовта си към едно или друго бижу, но понякога има по-специална причина да ги носим.

Сред всички възможни модели, най-обичани почти на равно и от  мъжете, и от жените са неостаряващите златни колиета. Класика в жанра!

Колието е тачено поколения наред, но нека разгледаме защо е толкова разпространено, независимо от пол и принадлежност.

Открояващо се и незабележимо – как го предпочитате

Колието често пъти носи индивидуално послание за собственика. Много от нас обичат да носят златна зодиакална висулка или любима буквичка. Някои стигат по-далеч като се кипрят с масивни елементи, в които умело са скрити снимки или други лични спомени. 

За двойките, отколешна практика е да се носи висулка, предназначена за разделяне на две. Това е своеобразен начин да изразим на кого сме подарили сърцето си.

Всеки обаче има различно разбиране относно факта дали да показва своето притежание, или да го носи дискретно под дрехата. Това е една от най-примамливите черти на колието. Винаги можем да го скрием при нужда.

Персонализиране на стила

Бижутата, и по-специално колиетата, могат да преобразят дрехите ви. Няма да срещнете дама, която държи на своя неподражаем стил и  индивидуализъм, да се лиши от носенето на колие.

Всяка семпла блуза може да съперничи на тоалетите за червения килим с подходящия накит. Ако сте жена, добре е да съобразите размера с бюста. В случай, че последният е по-пищен, едрите и масивни елементи са за предпочитане. При малка гръдна обиколка заложете на нежните варианти.

За мъжете, носенето на накит за врата не е новост. Силният пол също са привърженици на малките златни елементи. Сред вярващите често срещани варианти са кръстовете.

Малко по-грубите геометрични форми също са много тачени от кавалерската половина на човечеството. Плетките следват този модел, като не изтъкват твърде фина изработка. Все пак стремежът е да се символизира силата и грубостта на притежателя.

Да подчертаем красивите си черти

Колието има вълшебната сила да подчертава шията, очите или устните. Не си мислете, че ако сложите акцент под брадичката, всичко над нея ще се изгуби. Точно обратен се оказва ефектът.

Малко блясък може да ни помогне да изглеждаме зашеметяващо. В тази връзка няма да сгрешите, ако заложите на комплект колиета, които се допълват едно друго и застават стъпаловидно на врата.