Как да изберем доставчик на дизел за отопление: пет важни неща, които трябва да се имат предвид.

Почти всеки ден се изпращат запитвания от потенциални клиенти, които трябва да си изберат нов доставчик на нафта за отопление. Един от най-често задаваните въпроси е: „Можете ли да предложите най-ниската цена на нафта за отопление?“ Ниската цена е важна за клиентите и фирмите правят всичко възможно да контролират разходите си, да поддържат цените си по-ниски като същевременно осигуряват най-доброто качество на дизел за отопление.

Цената на отоплителното гориво за дома обаче не е единственият фактор, който трябва да се има предвид, при избора на доставчик. Ето още пет неща, които трябва да обмислите, преди да направите своя избор:

1) Каква е репутацията на компанията?

Преди да изберете доставчик на нафта за отопление, подгответе си домашното. Малко проучване и няколко телефонни обаждания, ще Ви помогнат в намирането на реномирана и надеждна компания! Една такава фирма, предлагаща качествен дизел за отопление е Горрел.

Онлайн форумите са чудесно място за запознаване с мненията на клиентите за услугата, която получават. Проверете и профила на компанията в социалните мрежи: вижте отзивите и рейтингите за тях.

2) Какви горива се използват и дали са екологично чисти?

Днешният дизел за отопление предлага много предимства! Потърсете компания, която предлага биогориво, направено от растителни или животински източници, като соя, царевица или мазнина! Биогоривата се произвеждат и от екологично чисти източници като водорасли и просо.

3) Какви други услуги са достъпни за клиентите?

Компетентни представители за консултация на клиенти и 24-часовото обслужване са задължителни! Никой не бива да бъде оставян без нафта за отопление в студа и да чака до следващия работен ден за отговор от своя доставчик.

Трябва да се обърне сериозно внимание и на наличието на изгодни годишни договори за обслужване и поддръжка.

4) Предлага ли доставчикът на дизел за отопление разнообразни планове за плащане?

Нека си го кажем. Понякога плащането на сметките може да бъде трудно! Уверете се, че избирате местен доставчик на нафта за отопление, който разбира нуждите Ви от планиране на бюджета и е честен в практиките си за таксуване.

5) Каква е инвестицията на компанията във Вашата общност?

Не пренебрегвайте историята на компанията и дела й в общността! Трябва Ви местна петролна компания с дълбоки връзки в общността, в която живеете и работите. Някои компании ще се опитват да ви убедят, че са местни. Но въпреки че те могат да имат офис във Вашия регион, решенията, които се отнасят до заобикалящата Ви среда, ще идват от ръководители на корпорации, които живеят на стотици, и дори на хиляди километри от областта Ви. Тези фирми не са толкова склонни да инвестират в чужди общности, колкото са местните компании. А притежаваните компании е по-вероятно да променят собствеността, а от там и условията си.