Розите – символът на любовта…

Ние хората сме щастливци предвид богатствата, които природата ни дава. Ако съумеем да живеем в хармония с нея, без да й нанасяме редовно щети, би било чудесно. Но за съжаление, умишлено, или съвсем съзнателно, често упражняваме ежедневните си дейности без дори да се замисляме дали не вредим на най-скъпото, което имаме около нас – природата!

букет от рози

Смело можем да твърдим, че човекът е един голям консуматор, който е свикнал предимно да черпи от природните ресурси, вместо да се стреми да допринася за тяхното благо. В наши дни, имаме на разположение и достъп до абсолютно всичко, което си пожелаем, а удобствата които сами сме си създали са ни научили да не се питаме дали не вредим на околната среда с ежедневните ни дейности!

Започнахме темата именно с това въведение, защото искаме да кажем на всички наши читатели, че е много важно да съумяват да опазват природните блага. Ако например искате да поднесете цвете на някой, заложете на такова в саксия, за да можете да го запазите живо възможно най-дълго време. Но ако все пак поводът не позволява да направите това, изберете стандартния букет, в който прилежно са аранжирани няколко вида растения, рози цветя, в комбинация с други изненади като натурална козметика, лакомство и дори бутилка хубаво вино… Сега повечето от вас ще се запитат защо ви препоръчваме да прибавите към цветята и разни други „екстри“, при положение че това не е масова практика, нито пък е подходящо за всеки един повод и човек? Но всъщност, именно тази комбинация ще ви даде възможността да направите едновременно както хубав подарък, така и да не изневерявате на класическите букети, които се поднасят на повечето празници.

Розите са едно от невероятните творения на Майката Природа. Те са красиви, цветни и нежни. Най-често се свързват с любовта и олицетворяват нежните чувства на мъжа към жената. Идеални за признание в любов, или демонстриране на силна симпатия, този вид растение е предпочитано при аранжировката на букети в 80% от случаите. Винаги „на мода“, розите са любими цветя за много хора, като доказателство за това може да намерите в цветарските магазини, където се продават готови вече букети с присъствието именно на рози!

Факт е, че когато откъснем едно цвете, ние го обричаме на гибел. То рано, или късно ще увехне, а за неговото съществуване ще ни напомня само опаковката, с която то е било аранжирано. Звучи тъжно, но реално погледнато е точно така. Въпреки всичко обаче, не можем да отречем че букетите са ужасно красиви и много трудно бихме се отказали от тях… Да ги заменим с нещо друго, би било доста трудно и дори и невъзможно. Защото не само розите, но и всички останало цветя са магнетични и нежни, а когато са избрани от магазин Тиаре се превръщат в истинско произведение на изкуството!