Добавки за дизелово гориво: 5 неща, които не знаете за тях

Дизелови автомобили са по-добри, отколкото бяха някога

Образът, който изниква в съзнанието на повечето хора, когато си представят дизелов двигател, е черен дим, излизащ от ауспуха на автомобила. Дизеловите коли са си създали имидж на мръсни и шумни, и незаслужаващи вниманието на потребителите. Но всичко това остава в миналото, защото дойде време това мислене да се промени. Днес автомобилите, задвижвани с дизелово гориво се представят и изглеждат също толкова добре, колкото бензиновите. Но това, което не се е променило, е големият пробег, който предлагат тези автомобили.

Дизеловите двигатели вече са по-чисти

Както казахме, изображението на двигателите, задвижвани с дизелово гориво, бълващи черен дим, вече е в миналото. Разбира се, има някои стари мотори, които не са направени, според новите изисквания, но те стават все по-малко. През последните години, производителите са принудени да инсталират специално оборудване за контрол на емисиите на дизеловите двигатели, които наистина да помогнат да се намали замърсяването на въздуха. Поставят се филтри за частици, действащи като капан за черния пушек, недопускайки да попадне във въздуха. Да не говорим, че самите дизеловите двигатели са по-ефективни и непрекъснато биват подобрявани.

Дизелът се нуждае от повече добавки, отколкото бензинът

Със сигурност има повече добавки за дизелово гориво на пазара, както с мулти-функционални приложения, така и с една определена функция. Доставчиците на горива трябва да ги използват, за да са сигурни, че доставят качествен дизел на клиентите си. Дизелор е една от фирмите, които предоставят не само качествено дизелово гориво, но и добавки като Дизелор ОК, които подобряват цялостната работа на двигателя. Част от тази нужда за добавки може би се дължи на факта, че бензинът е по-високо рафиниран, отколкото дизелелът. Той е по-плътен и е по-претенциозен.

Дизеловото гориво може да изглежда по-проблемно, заради възможността за по-дълго съхранение

Дизеловото гориво е изборът на индустрията и бизнеса. Причината е възможността да бъде съхраняван за по-нататъшна употреба. Колкото по-дълго държите дизел в цистерна, толкова по-вероятно е да се появят проблеми в състава му, които ще се отразят на качеството и ефективността на двигателя, когато започне да се използва. Оттук идва и необходимостта от добавки, действащи като подобрители на стабилността и защита на горивото.

Има много добри дизелови добавки, но трябва и да знаете какво да правите

Цената е определяща за качеството на добавките. Освен това трябва да знаете точно за какво ще я използвате и от какво имате нужда. Грешно е да слагате от всички видове, без конкретен проблем.