еднолицев матрак

По какви критерии да изберем модерен качествен еднолицев матрак?

Когато ви предстои да купите нов матрак за спалнята не бива да пренебрегвате по-евтините еднолицеви модели. Те са достатъчно добре изработени, за да ви гарантират спокоен и комфортен сън дълго време. Подобни артикули може да намерите лесно в интернет магазин https://www.venus.bg/матраци-и-възглавници/еднолицеви-матраци. Цените са достъпни за всеки и често ще срещнете допълнителни намаления. Сънят е важен за всеки от нас и поради тази причина освен подходяща мебелировка в спалнята, трябва да помислите и за вашето удобство.

Как да изберем качествен еднолицев матрак?

Моделите се характеризират с това, че от едната си страна имат монтирана рамка и няма да се налага допълнително да я купувате. Така спестявате средства и може веднага да поставите новата покупка върху леглото, както и да ползвате повдигащ амортисьорен механизъм.

За да изберете точен модел специалистите съветват внимателно да измерите рамката на леглото и да търсите абсолютно същите размери матраци в каталога. Ако инвестирате в артикул, който е абсолютно правилен ще си гарантирате дълга и безпроблемна употреба. В зависимост от това в каква поза предпочитате да спите, изберете твърд, средно твърд или мек матрак.

Хората, които често променят позицията си по време на сън е препоръчително да спят върху средно твърд модел, докато тези с някакви оплаквания в опорно-двигателния апарат е по-добре да заложат на твърд. Важно е, моделът в който ще инвестирате да ви осигурява добра опора по време на сън и тялото ви да е достатъчно отпуснато.

Някои от по-луксозните артикули гарантират релакс, като предлагат различна поддръжка на различните части от тялото. При избора трябва да се съобразите с личните си критерии и усещания за комфорт. Venus.bg препоръчва – Еднолицев модел Асмара:матрак

  • еднолицев артикул „Асмара“ е с ядро от покет пружини, адаптиращи се спрямо извивките на тялото ви, като така ще Ви осигурят правилна позиция по време на сън;
  • пенополиуретанова пяна с висока плътност, която ще Ви предостави необходимото удобство по време на сън;
  • за допълнително удобство „Асмара“ притежава вградена ламелна рамка, заради която не е нужно да закупувате отделно подматрачна рамка;
  • моделът е обвит в текстилен калъф, прошит с обемна вата, за допълнително удобство.

Разгледайте в каталога всички варианти, преди да се спрете на конкретен и да поръчате.

Как да се грижим правилно за еднолицевия матрак?

Ще използвате по-дълго тази вещ, ако ѝ обърнете специално внимание и поддържате правилна хигиена. Когато калъфът може да се сваля и пере е хубаво да го правите редовно в противен случай, почиствайте праха с прахосмукачка и проветрявайте спалнята, за да не се образува влага. Влагата вреди най-много на този тип продукти. Независимо, че еднолицевият модел не може да се използва от всичките си страни, през определен период от време може да го завъртате в посока глава-крака.