фрези видове

Нут фрези – приложение и специфика

Едни от най-разнообразните електрически инструменти са фрезите. Тяхната функционалност наистина е изключително полезна и според вида на извършваната работа те се делят на няколко основни вида. В търговската мрежа ще намерите различни модели оберфрез, челни, за канали, за кантове и нут фрези. Последните са широко разпространени в сектори като строителство и мебелно производство. Тяхната основна задача е с помощта на спираловидния трион да отнемат част от повърхността и оформят желаната форма на отвор или други детайли. Реално фрезерът се използва за издълбаване, но прецизно  и точно. При мебелното производство това издълбаване е доста приложимо при оформяне място за монтирането на панти. Твърдите резци се справят безпроблемно както с по-меки дървени повърхности така и с бетон, метал и други.нут фрези

В зависимост от модела на нут фрезите те могат да издълбават отвор от 3 до 30 мм, което ако трябва да правите ръчно с длето ще отнеме доста време. Реално с нут фрезата се справяте за секунди. Това за инструменти, с които се борави изключително лесно. Дори най-сложната скрита дръжка на мебел много бързо се оформя и издълбава под контрола на оператора. Освен това нут фрези се използват също така и за извършването на здрави сглобки, при които използването на винтове и болтове не се препоръчва. С издълбаването на съответните отвори или образуването на кантове се създава предпоставка за здраво и сигурно сглобяване. Някои от мебелните производители дори използват и лепила, с които да гарантиран на своите клиенти дълго използване на мебелите.

Нут фрезите почти не се използват в домашните работилници, тъй като те са вид професионални инструменти. Когато компанията, която развива дейност в мебелното производство или строителния сектор избира нут фреза то съображенията за нейния вид и мощност са свързани с основните дейности, които ще бъдат извършвани.  С помощна на здравите резци се отнема толкова количество от материала, колкото е необходимо. Много дърворезбари използват нут фрезите за да създават уникални произведения. Например тези модели намират приложение в изработката на гравиране на надписи върху метал, дърво, пластмаса и други.  Изключително надеждни и сигурни инструменти са нут фрезите и наистина са незаменим помощник в работата на мебелните работници и строителния сектор.

Разнообразни професионални електрически и акумулаторни фрези ще намерите в онлайн магазин mashines.bg. Подобрете производителността и намалете производствените разходи с висококачествени и ефективни уреди с гаранция от производителя. Нут фрези, фрези за канали, кантове, ръчни и много други са на разположение за да подобрите професионалната си работа или да допълните домашната си работилница с полезен и здрав уред.