алуминиеви перголи

Алуминиеви перголи и тяхното предназначение

Навярно някои от вас дори не са чували думата пергола и не знаят нейното значение на теория, но в същото време със сигурност на практика знаят какво е. Алуминиевите перголи са сходни по функция и предназначение с жалузите и  са наистина едно от най- добрите и удачни решения за продължителна във времето експлоатация на открити обекти като заведения, и големи търговски обекти. Свържете се с нас и ние ще Ви разкажем много интересни и любопитни факти, защо да изберете алуминиеви перголи Бургас, както  и подробности за тях. Ще се опитаме това да го направим още тук в тази статия.  Перголите са наистина най- здравата конструкция и тя осигурява завидна надеждност и предотвратява опасност от дъжд, сняг и лоши метеорологични условия. Тъй като ламелите притежават специфична форма, те се препокриват едни други , когато са в затворено положение и това допринася за тяхната наистина надеждна ефективност и функционалност при подобен вид защита през студения период. Когато обаче е лято и трябва да се предпазим не от лошото време, а от жаркото и силно слънце, ламелите при отворено положение заемат междинна позиция и това осигурява доста приятна и така мечтана през лятото сянка, а самия въздух под перголата осигурява завидна климатизация.алуминиеви перголи

Перголите като вид конструкция се появяват за пръв път в човешката цивилизация още преди повече от три хилядолетия в приказните градини на древните египетски фараони. Виждаме ги в старинните египетски барелефи и скулптури, както и върху керамични рисунки. Естествено, тогава те представляват просто солидна хоризонтална структура и първоначалното им предназначение е било свързано само и единствено с лозовите насаждения, които увивайки се по перголата са образували масивни листни козирки. Тази практика на отглеждане на лозовите насаждения се използва и до днес в нашите дворове. По- късно предназначението на перголите в древните градини остава само и единствено предпазването от слънчевите лъчи, като са избирани разнообразни цъфтящи и увивни растения, които да образуват защитната площ и да носят прохлада и уединение под своята живителна благодатна сянка.

Перголите в днешни дни се произвеждат предимно от качествен алуминиев материал, който търпи изключително дълго време на експлоатация. Алуминият е предпочитан материал за изработка на перголи, тъй като е достатъчно здрав и податлив на обработка, а същевременно е съвсем достъпен ценово материал, достатъчно здрав и надежден и устойчив на времето и атмосферните влияния и капризи. Перголата определено е царицата на тентите и нейното качество определено е най- висок клас в сравнение с всичко останали подобни конструкции.  Нейната здравина и стабилност определено дава надеждност и гаранция за дълъг живот. Както вече казахме, осигурява завидна и много модерна защита както от слънце, така от ветрове, силни бури, снеговалежи и дъжд. Независимо от самия екстериор на сградата в която ще бъде монтирана перголата, тя може да се впише идеално във много различни видове фасада , и да изглежда стилно и красиво. Перголата наистина ще Ви изненада колко много може да Ви бъде полезна, функционална и колко наистина може да работи за развитието на Вашия бизнес именно защото дава сигурност. Ние сме насреща , за да Ви помогнем при избора на подходяща за Вашата цел пергола и да Ви посъветваме, както и да Ви дадем професионални напътствия. При нас ще намерите наистина много обемна гама от модели перголи, които разбира се ще бъдат изработени според размера на самата площ, която желаете да бъде покрита с пергола. Перголите могат да бъдат изработени по желание на клиента и както от алуминиева носеща конструкция, така може да бъде изработена и от дървени или пластмасови ламели, според вашите собствени изисквания. Често при изработката на перголи, за да бъдат те в цялостен унисон с дизайна и на вашия дом и да придадат един абсолютно завършен вид на вашето жилище, се използват освен ламелите от дърво, пластмаса или алуминий, също и елементи от РVC плат, които могат със своето разнообразие от цветови решения, форма и шарка да превърнат вашият дом, двор или градина в едно приказно кътче, носещо в себе си неподражаема идентичност и свой собствен неподправен стил. За алуминиевите, дървените и пластмасовите елементи пък се прилага иновативната технология на праховото боядисване, което обуславя перфектната им защита и неподатливост на слънчевите UV лъчения, дъжд, сняг или прашни емисии. Тази устойчивост и солидност на конструкцията на нашите перголи позволява използването им не само като сенници за дома, верандата и вашите дворове и градини, но и за покриване на големи търговски площи и други открити обществени пространства, които имат необходимостта да бъдат предпазени от агресивните преки атмосферни влияния, за да защитят хората, работещи, движещи се или почиващи си под тях. Разбира се възможно е и монтажа да бъде извършен и върху вече готова дървена или метална носеща конструкция, или по хоризонтален начин или под наклон.

За по- взискателните ни клиенти ние предлагаме и перголи, които са изработени изцяло от иноксови елементи, съчетани със стъкло. Иноксът представлява изключително здрава стоманена сплав, която не подлежи на корозия и други атмосферни влияния и на практика има изключително дълъг живот. Освен това конструкция от такъв материал се отличава със завидна здравина и стабилност, което дава на иноксовите перголи сериозно предимство пред останалите конструкции със своята надеждност. Съчетанието на иноксова конструкция със стъклени панели с дебелина минимум 6 мм, като в зависимост от оставения светъл отвор между тях тази дебелина може да достигне до 22 мм и дори повече, които според изискванията на клиентите ни могат да бъдат изработени във всякакви цветове и нюанси, превръща тези перголи в едно истинско произведение на съвременното изкуство и дава усещане за индивидуалност, лекота и ефирност, която никоя друга подобна конструкция не би могла да съчетае в себе си. Едно от най- удачните решения за големи открити веранди и полуоткрити или открити тераси наистина е перголата, защото тя функционира като подвижен покрив и това я прави много удачна за по- горе споменатите пространства. С изключително прецизните и висококачествени материали, които се използват при тяхната изработка, както и иновативната визия и дизайн, който предлагат, перголите наистина се превърнаха в хит и еталон за стил и лукс. Освен това ние предлагаме и изключително богато разнообразие на модели, цветове и дизайн на изработка. Перголата определено много дълги години няма да Ви предаде.

За още такива и подобни публикации, можете да разгледате блога на интериор – cozy.bg