Как да изберем мъжко кожено яке – тайните на бруталния мъжки стил?

Ако сте един от момчетата, които знаят стила и искате да изглеждате:  брутални, модерни и ефективни, в гардероба трябва да има поне едно кожено яке.

Това нещо е наистина уникално: не само ще се стоплите в хладно време и ще ви предпази от вятър и дъжд, но и ще придаде на собственика мъжественост и привлекателност. Какво обаче е правилно е да изберете в мъжкото яке и как да изглеждате наистина стилно? Нека да разберем.

СТЪПКА 1: Вземете под внимание характеристиките на фигурата

Кожени якета, с права кройка и колан – има много различни стилове на кожени якета, а някои от тях ще изглежда най-добре на вашата фигура – в зависимост от характеристиките на тялото ви:

На едри в гърдите мъже с тънка фигура изглеждат страхотно моделите разкроени като обърнат трапец. Те визуално правят още по-пълни.

Ако сте твърде ниски – вземете модел късо кожено яке. Дългото само може да ви направи още по-дребни.

Искате ли да скриете малка корема – тогава изберете кожено яке с прав модел.

СТЪПКА 2: Изберете правилния размер и материал

Следващата стъпка е да решите кой цвят да бъде коженото ви яке. Най-популярните класически цветове – черно и тъмно кафяво, набират популярност, но с тях се нареждат и други цветове като ярко червено, шоколад и тъмно синьо. В зависимост от това, къде възнамерявате да го носите и с какво да комбинирате спрете се на цвета.

Строгият бизнес или класически цвят е ежедневна опция и несъмнено сочи черно. Кафявите и сини кожени якета изглеждат страхотно с джинсите и ще създадат уникален неформален образ. Ярко червеното яке е чудесна възможност за истински модове.

Що се отнася до избора на материала, има и някои трикове тук:

Докоснете повърхността му. Чувствате ли приятната топлина и лека грубост по ръбовете? Ето това е естествена кожа.

Леко драскайте ноктите върху повърхността на якето. Ако материалът е естествен, няма да останат никакви следи, дори и едва забележими.

Проверете дебелината на кожата – тя трябва да е еднаква по цялата повърхност.

Проверете шевовете. Всички трябва да са чисти и издръжливи.

СТЪПКА 3: Не подценявайте размера

Последната и най-важна стъпка е да изберете правилното мъжко кожено яке в размер.

Размерите на кожените якета напълно съвпадат с размера на другите мъжки връхни дрехи, така че в магазина, обърнете внимание на познатите маркировки. Ако винаги си купувате неща „по око“ и не знаете размера си имайте предвид, че естествената кожа лесно се опъва.

Правилно избраното яке трябва да седи добре на раменете и да не се събира на гънки на гърба.

Уверете се, че ръкавите покриват китките на не повече от 3 сантиметра.

Ако сте улучили вашият размер кожено яке не трябва да имате никакви ограничи движенията.

Успешно пазаруване!