дамски-якета-мода

Дамски якета и тенденции

Модата непрекъснато се мени нищо че някои казват, че новото е добре забравеното старо. Или с други думи нещата се повтарят през определен период от време. Дали това важи и за дамските якета? Нека ги разгледаме по-обстойно и тогава да обобщим какво ще се носи за есен-зима 2017 г.

Да започнем с летните якета. Като връхна част от дрехата на жената за лятото те се шият предимно от лен, памук и др. При тях модата не се променя драстично – те са къси или дълги, широки или прилепнали по тялото. Сменят се цветовете, орнаментите по тях, както и други мотиви. За тази есен например на преден план излизатфлоралните мотиви.

Класическото дамско яке се свързва още със сакото. Най-често в тъмен цвят, направено от по-плътна материя. Носи се в студените дни, за ежедневна или официална визия. Може да има колан около кръста или само катарами. Есен 2017 ще бъде под влияние на тъмно кафявите нюанси и сака в този цвят ще бъдат актуални за дамския гардероб.

Дългото яке или наричано още манто е за стилните дами. То се носи при официални случаи, но напоследък се наблюдава тенденция дизайнерите да залагат на него и в ежедневните дрехи. С мантото може спокойно да скриете недостатъци около талията или ханша.

Спортните модели якета присъстват в гардероба на почти всяка жена. Този стил си остава в топ класацията на модата на есен-зима 2017 г. Удобни, леки, спортните якета се съчетават с други дрехи без проблем.

Късото дамско яке си е хитът на сезона, както се казва. То се шие от всички видове материи и жените го предпочитат за всеки повод.

Накрая ще останат и „мъжките якета в дамския гардероб“ – нещо особено актуално сред младежите по света. Какво представлява? Яке от различен плат, с нарочно направени големи рамене, големи джобове, кръпки и т.н.

Източник: Онлайн магазин за дрехи и обувки – KAPERE