ангренажни ремъци

Полезна информация за ролята на ангенажните ремъци

Компонентите от автомобилната система си имат конкретни предназначения. За едни работата е отговорна и гарантира безопасност, а други са по-скоро помощни като детайли, но те също не са без значение за ефективността  превозното средство. знаете ли обаче каква е основната функция на ангренажния ремък? Сигурно като термин тази авточаст ви е известна, но едва ли знаете къде се намира в автомобила ви и за какво служи. Разбира се, в никакъв случай не очакваме всеки да е експерт по ремонт на превозни средства и затова днес ще внесем малко яснота по отношение на това каква е ролята на тази авточаст и защо казват, че при скъсан ангренажен ремък рискувате двигателя ви да „замине“.

Функция на ангренажния ремък

На пръв поглед една гумена лента, но работата на ангренажния ремък е изключително отговорна и значима, защото:

  • Осигурява синхронизиране работата на коляновия и разпределителния вал;
  • Гарантира безпроблемната работа на двигателя;
  • Помага клапаните и буталата да функционират на една и съща честота.

Доста сложно нали! Действително е така, тъй като този ремък реално поддържа двигателя да не се разпадне на части. Скъсването му или дефект, който настъпва по време на работа може да доведе до сериозни аварии и ремонт, който ще ви струва прескъпо.

Има дори списък на марките, при които скъсването на ремъка определено е свързан с доста главоболия. За да не стигнете до този неприятен момент е важно да следите пробега на автомобила си. Обикновено живота на ангренажния ремък е с продължителност между 75 000 и 100 000 километра, като има автомобили, при които е определящо този елемент да бъде сменен преди настъпването на 90 000 километра именно с оглед на това да се избегнат неприятните последствия за двигателя.

Има ли значение качеството на ремъка

Резервните части, предлагани на пазара се делят на оригинални и заместители. Заместителите са онези компоненти, които се произвеждат по стандарт, но не са оригинални т.е. използват се качествени суровини, но не винаги се гарантира постигането на висока ефективност. Именно поради това много от водачите предпочитат да инвестират повечко средство, на да разчитат на части, с които колата ще работи безаварийно и безопасно. Ето защо, когато търсите ангренажен ремък комплект – Autocenter е онлайн магазина, който може да гарантира, че ще получите най-доброто за да работи автомобила ви перфектно.

Как да познаете качествените ремъци от репликите? Въпросът наистина е достатъчно отговорен. ДвигателАнгренажните ремъци а тип резервна част, която по стандарт трябва да бъде изработена от устойчива гума с метални вложки. Тумата е предпочитан материал, тъй като значително намалява шума, отколкото например ако работата ѝ е заменена с верига както има при не малко автомобили. Но именно факта, че ангренажните ремъци са по-безшумни то това предполага и тяхното по-широко разпространение.

Autocenter е онлайн магазин, който залага на утвърденото качество. За да работи двигателя на превозното средство в хармония с всички елементи в и около него ремъка има съществена роля. При избор и поръчка на ангренажер ремък от онлайн магазина е важно да отбележите:

  • Марка;
  • Модел;
  • Година на производство;
  • Специфични изисквани ( ако има такива).

Логично е повечето потребители да избират евтините авточасти от кварталните магазинчета. Имайте предвид това, че отговорната функция на ангренажния ремък гарантира безопасното ви шофиране. Не залагайте на карта избора на авточасти и изберете комплект от ремъци и ролки от търговец, който може да гарантира високо качество на най-добри и достъпни цени.

Следете за износването на ремъка, не пропускайте и техническите годишни прегледи, които могат да покажат предстоящ проблем и вземете адекватни мерки, с които наистина колата ви ще работи безотказно и безпроблемно. Комплект ролки и ангренажни ремъци можете да поръчате с един клик от онлайн магазин Autocenter.