ремонт на жило

Превенция и отговорност към поддръжката на автомобила

Често си говорим за автомобилните ремонти и колко неприятни са за финансовата ни стабилност. Малко от водачите обаче проявяват отговорност и вземат превантивни мерки, с които наистина успяват да намалят разходите, които така или иначе се оказват неизбежни при настъпването на нуждата от поправка. Днес ще представим няколко съвета, с които наистина имате възможността да спестите пари и освен това да сте спокойни за техническото състояние на своята кола.

Да намалим риска от ремонт на жилото за скорости

Скоростите са много важни за придвижването ни с автомобил. Потегляне, спиране, ускоряване, маневриране – всички тези действия се извършват с помощта на смяната на скоростите. Сигурно и вие си признавате, че научавате за нередности с този детайл едва, когато се окаже, че няма никаква възможност за превключване и скоростния лост по никакъв начин не може да премине на положението, което желаете да го позиционирате. Проблема в случая касае жило за скорости, което е връзката между трансмисията и лоста. Разтягането на жилото води до трудности при превключването на скоростите, а скъсаното тотално преустановява възможността да преминете на следваща предавка. Съветите, които можем да споделим с вас са свързани с това да намалите напрежението при работата на този важен детайл и по този начин максимално да се удължи живота му:авторемонти

  • Редовен технически преглед на автомобила, който да се извършва поне веднъж в годината;
  • Смазване на жилото за скорости от специалист;
  • Правилно следване на стъпките при смяна на предавките, което намалява напрежението в жилото.

Разбира се, амортизационните процеси няма как на 100% да бъдат избегнати и скъсването на жилото в даден момент е неизбежно. Но ако сте достатъчно отговорни и съвестни като шофьори и съблюдавате тези три основни съвета, които изложихме то ви гарантираме, че няма да имате проблеми, които да доведат до сериозни ремонти по колата.

Какво да направим, когато жилото се скъса

Ето го и неизбежния момент-нуждата от подмяна на жилото заради дефектирането му. Отговорността, която трябва да проявим е свързана с това да се свържем с професионалисти, които си разбират от работата и могат бързо да разрешат проблема. Характерно за жилата е това, че те намират на труднодостъпни места и това налага експертна намеса. Друга важна специфика на тези елементи е, че не са от най-евтините. Това пък е причина да посетим сервиза на Микрон Доцев, в който не само се извършват ремонтни работи по всякакви видове жила, но и тук се изработват такива за различните модели леки, тежкотоварни автомобили, селскостопанска техника и т.нат.