Скритите течове – как ефективно да се справите с тяхното откриване

Иновациите при откриване на водопроводни аварии премина в едно много високо технологично ниво. Действително съвременните водопроводчици са напълно облекчени от уредите и апаратите, които използват, тъй като по този начин си спестяват време, а освен това и ред разходи за клиентите, които ползват услугите им. Всеки знае, че за да бъде отстранен теч зад стена, таван, под или друг вид облицовка е нужно да бъдат извършени някои демонтажни и разрушителни дейности. Това обаче не допада особено на стопаните на имота, тъй като откриването и отстраняването на аварията е съпроводени от мръсотия, строителни отломки  и неприятности, които ще струват пари. С оглед на това да се сведат до минимум тези неприятни последици от ВиК авариите се прилагат модерни апарати за диагностициране състоянието на водопроводната мрежа. И точно тях ще ви представим в публикацията.

Диагностика с апарати – какво ни спестява

Къртене, сваляне на плочки, тапети, облицовки, за които сте изхарчили маса средства… неприятна картинка за да бъде открито мястото на възникване на теча, нали! Всъщност с прилагането на апаратното локализиране се цели имено това – да се избегне каквото и да било разрушение. Запазването на имота е гарантирано при откривателните мероприятия, тъй като реално тук не се търси някаква физическа работа.

Едни от най-ефективните уреди за дистанционно разпознаване на ВиК аварии са термокамерите и именно на тях водещи водопроводни фирми възлагат невероятни надежди за това да се локализират както малки така и по-мащабни проблеми. Принципа на действие на термокамерите спестява много както на самите специалисти по ремонта така и на стопаните на имота. Ето ви главните аргументи все повече ВиК професионално ориентирани майстори да прилагат услугата откриване на течове с термокамера:

  • Време

Отлагането и пропиването на водата от скрития теч в конструкцията на сградата е повод за сериозни притеснения. Колкото по-бързо бъде открит теча толкова по-добре и скоростно ще бъде отстранен;

  • Без материални щетиавария

Този вид локализиране се извършва без да се налага да бъдат провеждани каквито и да било повреди по имотите. Всъщност е определящо да се приложи такъв вид диагностика от дистанция, защото всъщност по този начин не се влагат усилия или физически труд за да се осигури информация за възникналата авария. Термокамерата безконтактно се справя с установяването на проблема;

  • Ефективност

Ще се изненадате ли ако ви кажем, че всъщност прилагането на термокамери за откриване на течове е изключително прецизно. С до 98% е точността, която е факт при обследване на терени, в които има съмнение за скрити течове.

Скъпо ли е наемането на услуга по откриване на теч с термокамера

Самото улеснение, за което известяваме в днешното четиво е аргумент, който наистина се оказва решаващ. Доста икономично и бързо е да се използва термокамера с оглед на това да се спести време и да не се кърти нищо преди да се установи наличието на теч.

Ако трябва да се направи съпоставка с това кой вариант за откриване би струвало повече и кой по-малко то определено е важно да отбележим това, че наистина идеята за обследваното буквално за минута и другото, което ще ви струва поне няколко часа неволи и къртене със сигурност дава точна представа за това каква ще бъде крайната цена на услугите. Термокамерите са изключително иновативен и лесен способ, при който детайлното диагностициране на дома ви може да струва около 80 лв, а традиционното с къртене и разрушение, което е с неясен край като материални щети определено би надхвърлило няколко хиляди лева.

Много по-изгодно е да се ползва трмокамера за откриване на течове, защото:

  • Работи се прецизно;
  • Бързо;
  • От дистанция се извършва анализа;
  • С един уред се обследват големи райони.

Термокамерите са новости, които подпомагат процесите по локализиране на скрити течове, независимо от това дали са в многоетажни сгради, подземия и други. Те са приложими навсякъде и наистина са от съществено знамение за спестяване на време и множество материални щети.