В помощ на пострадалите от наводненията райони

Безспорната необходимост от това да се реагира максимално бързо при бедствия като наводнението във Врачанско се оказа единствената възможност да се помогне на хората. Изгубили домовете си и реално останали на улицата провокира екипите на БЧК да се задействат и реагират адекватно на потребностите на бедстващите хора. Много граждани откликнаха и  създадоха дарителски сметки за набиране на средства за набавянето на хранителни продукти и всякакви други консумативи. Стотиците пострадали останали дори без сухи дрехи и обувки се наложи да поемат към кризисни центрове, в които да се настанят. Затова и БК разблокира резерва си от 600 спални комплекта, възглавници и одеяла, които предостави на хората, пострадали от наводнението.водни бедствия

В такива моменти наистина осъзнаваме, че все пак е останала човещина у българина. Мобилизацията на населението както и даренията от големи търговски вериги на питейна минерална вода и хранителни продукти ни дава надежда, че наистина тези хора няма да бъдат забравени и оставено на произвола на съдбата. Доказателство за съпричасността са и получените средства от дарения, които се събират по всякакви възможни начини – сметки, дарителски съобщения, кутии поставени на места, които са общодостъпни. Така всеки, който желае да подпомогне каузата може да даде своя принос за това.

Не малко фирми в мебелния бранш също предоставиха дарения от мебели, матраци, възглавници и спални комплекти за да могат хората да преживеят случилото се максимално бързо. Несъмнено това обединяване на населението наистина дава надежда, че можем да се справим срещу природните стихии заедно. В такива моменти не бива а обвиняваме държавата, някой персонално не е свършил своята работа и е оставил преливането на язовирите да бъде безконтролно и застрашаващо живота на гражданите.  Спешната и навременна намеса е тази, която наистина би могла да предотврати още по-сериозни бедствия и дори отнемането на човешки животи. С помощта на БЧК и будни граждани хората от пострадалите наводнени райони получиха храна, вода и сухи дрехи.