бокс

Важна ли е качествената защита на тялото при спортове като Муай Тай

Бойните спортове са сред онези, които изискват от спортистите сериозна физическа подготовка. В зависимост от типа на контакта, който се осъществява между боксьорите има изисквания за аксесоари и екипировка, които да намалят риска от сериозни травми и последиците от тях. Един от сериозните с фул контакт бойни спортове е тайландския бокс или известен още като Муай Тай. Световните спортни организации и федерации поставят специални условия, които излизащите трябва да спазват от гледна точка на всякакви атрибути, предпазни средства и екипировка, чиято роля е да минимализира рисковете от травми, застрашаващи здравето и живота на бойците.

Предпазни аксесоари, задължителни за Муай Тай

Практикуващите професионално или за удоволствие тайландския бокс знаят, че на първо място трябва да инвестират в качествена екипировка. Това са средствата, които да защитят тялото по време на тренировки или бой с пълен контакт с опонента. Сигурно ще ви е любопитно да узнаете, че само одобрени ръкавици и налакътници за муай тай от Световната федерация има право да бъдат използвани. В зависимост от групата по тегло и възраст има критерии за ръкавици и аксесоари, които да отговорят на нивото на безопасност при спортистите. Предпазните аксесоари са не по-малко важни от ръкавиците за този вид боен спорт. Ударите, които се нанасят са с особена сила и това налага употребата на налакътници. Муай Тай е силов спорт и определено защитата на тялото е от съществена роля за участниците в боя. Освен налакътници, треньори препоръчват да се използват също така и:Кикбоксьо

  • Наколенки;
  • Протектори за слабини;
  • Рлотектори за крака;
  • Ризници и други.

Спорта е здраве, но когато не сте подготвени да понесете ударите на противника това може да доведе до сериозен риск. Затова ако сте начинаещи боксьори по муай тай или пък се занимавате професионално с тайландски бокс ви каним да посетите онлайн магазин  fightshop.bg, където ви очакват широк спектър от продукти, с които ще се насладите на тренировките и двубоите, а същевременно с това ще си осигурите ефективна и надеждна защита.

Защо е важно налакътниците и останалите аксесоари да са качествени

Аматьорите подценяват качеството на продуктите за защита на тялото при Муай Тай. Оптималното предпазване на тялото освен с ръкавици е повече от приоритетно. Тъй като са доста болезнени ударите при пълния контакт в тайландския бокс несъмнено от това идва да се покаже необходимостта от здрави и качествени аксесоари, с които тялото получаващо удари да намали високия риск от сериозни травми. От fightshop.bg предлагат аксесоари и налакътници от най-висок клас на добри цени, така че не чакайте по-добър момент от това да се снабдите с изделия, които да отговорят на потребностите на тялото ви.