ботуши

Избор на дамски велурени ботуши

Зимата има своя чар и красота, но те са придружени с много ниски и мразовити температури. За да можете да се наслаждавате на сезона, без да умирате от студ, ви трябват качествени дамски велурени ботуши.  Велурените ботуши са предпочитани, тъй като са здрави, задържат топлината за дълго време и не пропускат вода. За да изберете правилните дамски велурени ботуши трябва да следвате следните стъпки:

Правилния размер

На първо място при избора на дамски велурени ботуши трябва да знаете точния размер. Ако се затруднявате да го определите, то стъпете на лист хартия, приклекнете леко, като сгънете коляното – точно както е при ходене и отбележете началото и края на стъпалото. След това измерете с линия по дължина.

Практичност

Изберете дамски велурени ботуши, които ще са ви удобни и ще помагат на краката ви да понесат ежедневното натоварване на краката, което се понася основно от дъгата, която се явява механично чудо и естествен амортисьор при всяка една стъпка.

Материал

Трябва да помислите и от какъв материал искате да са изработени велурените ботуши. Препоръчваме телешката кожа, която е дебела, но и много топла, изолираща влагата. Подметката също трябва да е гъвкава и стабилна, за да можете да стъпвате с лекота, без натоварване.

Цел

Освен да са щит от студеното време велурените ботуши изразяват и вашия стил. Затова помислете дали се нуждаете от по-ежедневни или по-официални модели. Съобразете се с ангажиментите и професията си.

Цвят

Избрали сте си вече дамски велурени ботуши, затова е време да помислите и за цвета. Всеки един цвят си има своята символика и значение, затова ще ви представим какво представляват основните цветове:

–  черен – класически цвят, който е подходящ за професионална и работна среда

–  тъмнокафяво – препоръчва се за работни срещи с формален характер

–  светлокафяво – добър избор за ежедневен стил

–  ярки цветове – небрежност и лекота

–  бяло – ангажиращ и атрактивен

Поръчка

Последната стъпка е да направите поръчка. Затова не отлагайте, а хуквайте по магазините – онлайн или физически. Не забравяйте и хубавото настроение, тъй като без него не можете да направите отличния избор, от който се нуждаете навсякъде, където ходите във вашето и без това натоварено ежедневие.