добавка

За ползите и вредите от витамин Д

Слънчев, антирахитичен, за ефективна имунозащита – ето такива са основните определения, които се дават за един от най-важните витамини, които се грижат за нашето здраве. Витамин Д е изолиран преди век, но научни изследвания ежедневно показват колко важна е ролята му за нашето съществуване. Синтезирането му е възможно благодарение на слънчевата светлина и именно поради това е необходимо човек винаги да използва хубавото слънчево време и да излиза на открито като по този начин успява да си набави 80-90% от необходимото му количество. Микроелемента обаче не винаги е в състояние на синтез от собствения ни организъм и точно поради това е необходимо в дневното меню да бъдат включени продукти с витамин д от bulvit.com.

Три основни ползи

Всъщност са много ползите от използване на продукти и хранителни добавки, съдържащи витамин д. От bulvit.com представят на вниманието на своите клиенти богата палитра от решения, с които определено имате възможността да си осигурите качествена грижа за своето здраве.витамин д

На вниманието ви представяме трите основни качества и ползи от използване на продукти, които са богати на калциферол както още е популярен микроелемента:

  • Нормализира нивата на инсулин в кръвта;
  • Осигурява стабилен имунитет;
  • Грижи се за здравето на костите, зъбите и ноктите.

Като средство за лечение се използва Д микроелемента и затова при остеопороза, рахит и други костни заболявания се препоръчва прием на продукти и добавки, които са с високо съдържание на компонента.

Защо да се внимава с предозирането

Колкото са ползите толкова са и вредите, които може да доведе предозирането с калциферол. Сред най-често срещаните са:

  • Сърцебиене;
  • Проблеми с бъбреците;
  • Натравяне;
  • Токсичност.

Именно поради това трябва да внимавате с приема на продукти, които съдържат витамин Д и да се водите от дневната необходима доза за организма. Излагайте се, че по-често на слънце и хапвайте мазна риба. В случай, че се констатира недостиг винаги приемайте по схема, предписана от лекар.