коли от Франция

С основание ли българския потребител предпочита кола внос от Франция или Германия?

Несъмнено вноса на употребявани коли у нас е един доста доходоносен бизнес. Затова във всички градове се навъдиха толкова много автокъщи, които предлагат уж идеалните автомобил. Обаче едва, когато се изправите лице в лице с новия си автомобил осъзнавате, че не е това, което реално търсите. Италия, Испания, Австрия и още много други страни се оказват основен източник за употребявани коли, които се внасят у нас. Ако обаче се поразровите из форумите и всякакви други автомобилни съвети в социалните мрежи ще установите, че експерти по вноса на употребявани коли съветват основните държави, от които да избират превозни средства втора ръка да бъдат Германия и Франция. На какво се дължи това и наистина ли има причина от тези конкретни държави да избираме следващия си лек автомобил? Реално отговора не е еднозначен, защото причините за това са няколко. Ще направим едно отклонение, което вероятно ще ви даде повод за размисъл. Направихме си труда да анализираме цените на колите втора ръка от една и съща марка, както и година на производство, сходен пробег, дори и отличителни екстри, които биха имали отношение върху това да се отрази на определянето на нейната оферта. Действително справката показва, че наистина возилата от автокъщи, които са внесени от страни като Германия и Франция са по-скъпи. Със сигурност има причина за това.кола от Германия

Всъщност в тези страни има строг контрол на качеството на автомобилите, които се движат по пътната мрежа. На практика няма как да се продаде кола, която да не е доказано технически изправна. В това отношение Германия са доста педантични и задължително се изисква така наречения сертификат ТЮВ, с който съпровожда продажбата на едно превозно средство. Без този сертификат не, че е невъзможно да си купите кола, но в крайна сметка е нежелателно, тъй като това е вашата гаранция, че колата е годна за експлоатация. Ако изберете автомобил от автокъща или автосалон, които са дилър на немски търговци бъдете сигурни, че без притеснение можете да се качите и да подкарате превозното средство. в страна като Франция също има висок контрол при продажбата на автомобили, която касае тяхната изправност. За разлика от немските си колеги, при които се изискват доста документи за да се финализира сделка то във Франция режима е доста по-облекчен, но въпреки това можете да бъдете сигурни, че французин няма да ви продаде кола без да ви информира за нейното техническо състояние и потенциални проблеми.

Коректността на търговците от тези европейски страни е предпоставка автокъщите у нас, които държат на своята репутация да избират внос на автомобили – Франция, Германия. Така не само предоставят възможността да си изберете перфектното превозно средство, но освен това и техническото му състояние е гарантирано. Казват, че е чист късмет на каква кола ще попаднеш. Определено няма как да си експерт по моторни превозни средства и при покупка на кола втора ръка да направиш пълен анализ на автомобилните системи. Но пък можеш да се възползваш от някой от нашите съвети и например да направиш оглед на автомобили, които са внос от Германия и Франция и да се увериш, че внос от тази страни наистина си струва. А не на последно място можем да изложим още едни факт, който съпровожда колите, които се внасят от тези страни от Еврозоната. Държавите са достатъчно икономически стабилни и разполагат с невероятна инфраструктура, което е предпоставка, че возилата внос от там не са с раздрънкани ходови части. Такава опция се предлага за други страни, включително и България.

Ако искате кола нов внос от Франция или Германия най-добрите в бранша автосалони са тези на Капитол. Тук ще откриете многообразие, качество и разумна цена. Заповядайте в автосалоните във Варна и София и се уверете сами!