хранителни добавки

Цинк – кое прави този минерал толкова важен за човешкото здраве

Всеки лекар ще потвърди, че превенцията е най-добрата защита за организма. Добрата храна, използване на хранителни добавки, които да компенсират недостига, спорта на открито, разходките на чист въздух край морето или в планината са една добра алтернатива за това да се чувстваме оптимално здрави и силни. Но, не винаги успяваме да се справим с агресивните вируси, които ни повалят. Така, че засилването на приема на определени добавки има многозначна и решаваща роля за това да се стабилизира имунитета и да се подобрят защитните сили на организма. Днес представяме цинк таблетки от bulvit.com – това е елемента, който има огромен принос за формирането на клетъчния метаболизъм, което е причина да му отдадем такава голяма значимост.

Минерала, който помага за…

Със сигурност дори децата знаят, а и учат в училище, че цинка е от минералите, който участва в растежа на клетките, възстановителните процеси при тъканите както и е основен източник на кръвосъсирването. Това са особено решаващи функции, които са не просто важни, а имат задължителен аспект по отношение на правилното протичане на процесите в организма ни. Точно това е и причината да не допускаме недостиг на цинк, който може да се окаже пагубен за здравето ни.цинк

За разлика от другите елементи, които човешкия организъм може сам да синтезира то цинка се доставя единствено с помощта на приеманите храни. А това, е някои от богатите на цинк не са ни любими може да доведе до сериозни изпитания за имунитета ни. Точно поради това е добре да се включи в дневното меню цинк таблетки от bulvit.com, тъй като освен за имунитета цинка е важен и за:

  • Правилно протичане на процесите при зарастване на разкъсни, прорезни рани, както и такива причинени от изгаряния;
  • Участва в производството на колаген, което е причина да се подържа кожата по-еластична;
  • Използва се като превенция и лечение на редица кожни заболявания като акне и дерматити;
  • Регулира хормонални смущения;
  • Намалява появата на пърхот и други.

Със сигурност вече се уверихте от ползите на цинк таблетки от bulvit.com. Включете ги в дневното си меню за повече тонус и силен имунитет.